Skip to main content

Coș

Uncategorized

Viziunea noastră

De către 11 mai 2019iunie 17th, 2019Nu sunt comentarii

In iunie 2013 am punctat printr-un prim “altfel” comunicat de presă următoarele:

  • Adrian Oianu a fost primul designer român care, după anul 2000, a cautat si explorat traditia poporului roman, preluand elemente ale costumului traditional romanesc si reinterpretandu-le contemporan.
  • Noi nu credem în trend-uri. Ne-am educat publicul si am comunicat ani la rand necesitatea redescoperirii identitatii romanesti in toate felurile posibile. Efortul nostru a fost in domeniul pe care il cunoastem cel mai bine: design vestimentar identitar.
  • Intoarcerea la radacini, intelegerea si asumarea identitatii sunt astazi teme puternice in articole de presa, pe canalele de comunicare online, pe strada, in discutii private, ori conferinte, la televizor etc. Am pus umarul in aceasta directie si, fara a fi aroganti, ne bucuram de rezultatele pe care le avem acum.
  • Noi nu facem ii si costume traditionale. Aici se pricep cel mai bine femeile care au preluat, mostenit si asumat acest “dar” de-a lungul anilor cu eforturi si rabdare. Incepand cu anul 2006, fiecare colectie este inspirata din elemente specifice romanesti si teme sau figuri emblematice autohtone.
  • Initiativa si eforturile noastre nu se opresc si nici nu se vor stinge odata cu trecerea trend-ului “folclor romanesc”. Noi nu cumparam camasi si ii populare de la muzeu cu un pret si le vindem online cu un alt pret. Nici nu copiem pe abtibilduri semne traditionale din carti si le punem pe carcase de plastic de telefon.
  • Faptul ca suntem puternic influentati in demersul nostru creativ prin elemente traditionale romanesti, nu inseamna ca suntem extremist-nationalisti. Inseamna doar ca nu ne rusinam cu propria noastra identitate si, asa cum vorbim cu mandrie de familia din care provenim, de slujba pe care o avem, de casa in care am crescut, la fel putem sa vorbim si in Europa sau oriunde in lume, cu mandrie si respect, despre identitatea noastra culturala si de radacinile noastre traditionale, pentru a le face cunoscute si in alte spatii. Nu este un trend! Acesta este un demers constant si permanent.
  • Valorile pe care ne bazam demersul nostru sunt oglindite in actiunile noastre. Conceptul business-ului nostru se bazeaza pe reciclare si sustenabilitate.
  • Noi colectam si achizitionam camasi populare vechi, pe care in mare parte le conservam într-o colecție unică de peste 100 de ii recuperate de către Adrian Oianu din diferite colțuri ale țării. Iar pe cele ce nu le putem salva, datorita conditiilor gresite in care au fost pastrate de-a lungul anilor, le reciclam construind un business sustenabil in domeniul confectiilor: salvarea bucatilor de ie si de broderii lucrate manual cu multa truda de stramosii nostri si reintroducerea lor in circuit.
  • Prin actiunea noastra se stabileste si o legatura emotionala si o reasezare fireasca a lucrurilor. Aceste piese au fost create de oameni ca sa fie purtate de oameni. Nu au fost create pentru a zace în cufere sau pentru a fi transformate in carpe de sters praful, asa cum se cunoaste ca a fost soarta multor piese si broderii manuale. Acum, ajung unde le este locul: purtate de femeile de pretutindeni sau într-o colecție unicat care este expusă, la cerere, cu diverse ocazii.

Descroperă și tu colecțiile semnate de Adrian Oianu, în magazinul nostru online → Colecții