Skip to main content

Coș

Povestea creațiilor Adrian Oianu: Mantoul Reginei

De către 13 iunie 2019iunie 17th, 20193 Comentarii

Toate creațiile designerului Adrian Oianu sunt deosebite și au o poveste specială, dar Mantoul Reginei reprezintă un adevărat omagiu adus Reginei Maria a României.

Iată pe scurt povestea acestui obiect vestimentar esențial în promovarea imaginii identitare românești:

Regina Maria, fiind rudă cu familia țarului, trimitea fotografii peste hotare drept cadou în preajma sărbătorilor de Crăciun. Ani mai târziu, un mare artist rus a preluat arhiva foto a Rusiei țariste și a prelucrat-o digital în format color. Printre toate fotografiile care i-au trecut prin mână, se regăsește și cea a Reginei Maria care poartă un mantou cu model unic în lume.

Povestea acestui obiect vestimentar începe odată cu călătoriile Majestății Sale de promovare a țării: dorind să poarte veșminte care să promoveze România, dar să îi țină și de cald, Regina Maria a lucrat împreună cu meșteșugarii din zona Câmpulung Muscel pentru a crea această piesă unică din lână cu broderii cusute manual. În varianta sa originală, mantoul era căptușit pe interior cu blană de urs și cu mâneci lungi (ce țineau loc și de mănuși) pentru a îi ține Majestății Sale de cald în călătoriile lungi pe care le realiza pe timp de iarnă.

În demersul de a promova identitatea românească, început odată cu realizarea colecției “Tricoul românesc”, Adrian Oianu a descoperit acest portret al Reginei Maria purtând mantoul de iarnă și l-a folosit drept inspirație. A readus astfel, în contemporan, pentru toate femeile secolului XXI, un obiect vestimentar istoric, extrem de îndrăgit și admirat.

Vă invităm să descoperiți această piesă vestimentară, cu totul deosebită, în magazinul nostru online. Purtați-l cu drag și mândrie!

Alatura-te discutiei 3 Comentarii

 • Magdalena Arnautu spune:

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca intentionati sa re-editati mantoul Reginei.

  Va multumesc,

  Magdalena Arnautu

 • Mariana Ceoroianu spune:

  Bună ziua!
  Aveți un magazin, de unde as putea achiziționat un mantou? Mulțumesc!

  • Adrian Oianu spune:

   Salut, Mariana! Shop-ul nostru lucreaza exclusiv online si mantourile se expediaza prin curier. Pentru mai multe detalii, ma poti contacta la 0723737957. Multumesc!

Lasaţi un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.